Resepi Rahsia Apam Polka dot

Memandangkan ramai kawan-kawan yang bertanya tentang resepi Rahsia Apam Polkadot nie, jadi saya rasa elok juga saya berkongsi. Ilmu yang disimpan pun takkan ke mana jugak =)

Jadi, maka bakal terbongkarlah rahsia resepi Apam Polkadot yang telah disimpan sejak zaman berzaman nie hehe…

Untuk menghasilkan Apam Polkadot yang gebu2 dan comel:

275 gm tepung gandum
220 gm gula halus
150 ml susu segar atau susu cair
3 sudu teh baking powder = diayak sekali
3 biji telur sejuk dari peti ais
1 sudu kecil ovelette
1 sudu esen vanilla
Filling/perasa adalah mengikut citarasa masing =)
Pewarna adalah terpulang, janji yang dibenarkan =)

Langkah-langkahnya:

Continue reading

Posted in Blog, Resepi RAHSIA | Tagged , , | 245 Comments

Maaf Sangat-sangat, Tempahan Terpaksa Ditutup Buat Sementara Waktu

tempahan ditutup sementara waktu

Salam kawan-kawan peminat setia Apam Polkadot.

Kami di ApamPolkadot.com ingin memohon beribu-ribu ampun kerana terpaksa menutup tempahan buat sementara waktu.

Ini kerana, pakar pembuat apam kami (Master Cheff) SEMUANYA dan SERENTAK sedang menunggu hari untuk bersalin (musim).

Untuk menghasilkan apam yang gebu, comel dan manja, hanya mereka yang pakar sahaja dapat laksanakan. Seperti semua tahu, kami sangat-sangat mementingkan kepuasan pelanggan.

Untuk mereka yang telah buat tempahan, itu akan kami teruskan. Cuma kami tidak dapat mengambil tempahan baru selepas dari tarikh ini.

Berapa lama? em tak pasti lagi, mungkin agak lama huhu…lepas habis pantang baru mungkin mereke dapat beraksi semula =). Mungkin-mungkin satu tahun =(

Kepada peminat semua, kami akan maklumkan nanti bila kami buka tempahan semula yer. Sila tinggalkan komen atau isi subsribe form di bawah dan (mungkin setahun dari sekarang) kami akan hubungi rakan-rakan semula =)

Terima kasih yang tak terhingga atas sokongan yang diberikan selama ini. Kami sangat-sangat menghargainya.

Salam maaf, salam ceria dan salam jumpa lagi, insyaAllah.

#Mood sedih huhuhuhu… =(


 

Posted in Blog, Pengumuman | Leave a comment

Kecoh di Wanita Hari Ini (WHI) TV3

Kepada sahabat baik kami, CrepeDurian.com diucapkan tahniah kerana telah berjaya membuat kecoh di Wanita Hari Ini(WHI) TV3  dengan menghasilkan crepe durian dalam masa 3 minit sahaja =)

Cantik appron =)

Sebenarnya video nie dah lama hehe…

Posted in Blog | 2 Comments

Salam Ramadhan dan Salam Aidilfitri 1434H/2013

Salam kawan-kawan, salam ceria =)

Rasanya masih belum terlambat untuk saya mewakili semua warga kerja ApamPolkadot.com untuk mengucapkan selamat berpuasa dan juga selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri yang bakal tiba tak lama lagi.

Semoga Ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan dalam hidup kita. Amin.

Lapar puasa terketar-ketar,
Bila berbuka lega rasanya,
Kad raya tak sempat nak hantar,
Kiriman email pun dah kira ok lah ye =)

Tunggu yer =)

Apam Polkadot - Selamat_Hari_Raya

Posted in Blog | Leave a comment

Selamat Mengundi =)

Kepada sahabat-sahabat comel ApamPolkadot.com, kami mengucapkan selamat mengundi.

Semoga kita membuat pilihan yang terbaik untuk masa depan kita, terutama kepada agama, bangsa dan negara.

undilah-apam-polkadot

Selamat mengundi =)

Posted in Blog | Leave a comment

[Majalah Pengantin] Jangan Beli Majalah Pesona Pengantin Edisi April?

pesona pengantin

Pesona Pengantin

Kenapa? kerana Krew ApamPolkadot.com telah sekali sekali lagi dijemput untuk menjadi ‘Hot Model’ oleh Pesona Pengantin.  Takut takut nanti anda yang jatuh cinta =)

Kalau dulu untuk majalah Inspirasi Perkahwinan, tapi kali nie Majalah Pesona Pengantin pulak =). Alaa majalah perkahwinan Paling Hot di Malaysia tue =)

Jadi sebelum ke photoshot, krew kami yang comel-comel telah mengambil masa selama 2 (Dua) jam untuk bersolek sehingga ‘come lote’ kata orang Kelantan.

Mari kita lihat aksi-aksi mereka =). Jangan terkejut! Aksi panas dalam ca…

Continue reading

Posted in Blog, Penampilan Media | 5 Comments

Meet Our Lovely Friends PartyHatMy =)

Salam rakan-rakan sumua, dah super lama rasanya tak update blog kesayangan kita semua nie =)

Bukan apa, admin sekarang sibuk dengan beberapa projek baru, alaa projek kecil-kecilan jer. Nanti dah siap admin kongsikan dengan kawan-kawan yer. Jangan maraa aa =)

Post kali nie admin bukanlah nak cerita tentang apa projek admin tue. Tapi nak kongsikan sedikit tentang blog kawan kita si PartyHatMy. Blog milik 2 gadis sunti yang mungkin masih belum disunting, yang juga menyediakan perkhidmatan yang sangat-sangat aowsome!. (berapa banyak ‘yang’ daaa).

Tuu diaaa….

party hat web banner april

Siapakah gerangan mereka yang sunti munti itu?

Continue reading

Posted in Blog, Sahabat ApamPolkadot.com | Leave a comment

[Off Topic] Perkongsian Teknik Rahsia Perniagaan Menerusi Medium Blog

Salam kawan-kawan, salam ceria =)

1. Walaupun tajuk pos kali nie tak nampak kaitannya dengan si comel Apam Polkadot kita, namun setelah diselidik dengan teliti, ianya ada sedikit persamaan =). Tetapi ianya bukanlah perkongsian mengenai Resepi Rahsia ApamPolkadot kita tue yer =)

2. Alhamdulillah Pengasas ApamPolkadot.com telah dijemput oleh Team MajalahNiaga untuk berkongsi tentang bagaimana kita melaksanakan perniagaan dengan menggunakan medium blog (perniagaan melalui blog) dan yang paling penting bagaimana juga kita dapat memastikan kawan-kawan kita sentiasa ceria dalam berurusan dengan Krew-krew ApamPolkadot yang comel-comel ini =).

3. Beliau juga akan berkongsi pengalaman bagaimana beliau mula terjebak dengan perniagaan melalui medium online (blog) semenjak tahun 2007  dengan menjual peralatan golf secara online.

4. Kawan-kawan yang hadir Seminar Blogging juga akan mengetahui apakah yang telah menyebabkan beliau nekad untuk meninggalkan pekerjaan tetap beliau sebagai Anggota Tentera setelah 10 tahun berkhidmat semata-mata untuk Berniaga Secara Online (Blog) Sepenuh Masa.

apam polkadot

Siapa Jurulatih Seminar Blogging yang Hensem?

Tuan Hasbul

…dan siapa lagi Jurulatih yang Paling Hensem =)

Continue reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Posted in Blog, Seminar Blogging | Leave a comment
1 2 3 4 5 6 7 8 »